Προσπάθειες ώστε να απορροφηθούν τουλάχιστον 15.000 παιδιά από τα 40.000 που έμειναν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, καταβάλλουν υπουργός Εργασίας και ΚΕΔΕ, όπως διεφάνη μετά τη συνάντησή τους.

Η πρόταση του κ. Βρούτση, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, είναι η εξεύρεση 15 -20 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Εργασίας και τη συμπλήρωση του ποσού από τους Δημάρχους, μέσω της μείωσης κατά 20% περίπου στο ποσό ανά παιδί στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και κατά 75% στο ποσό που διατίθεται για το κάθε παιδί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ επισημαίνουν ότι είναι αδύνατο να περικόψουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τα ποσά ανά παιδί, καθώς ιδίως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Η οριστικοποιημένη πρόταση του Υπουργείου Εργασίας θα κατατεθεί εγγράφως στην ΚΕΔΕ το αργότερο έως το πρωί της Παρασκευής, ώστε να εκτιμηθεί σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο τις προσεχείς ημέρες και ν’ αποφασιστεί αν θα γίνει αποδεκτή από τους Δημάρχους.

Χθες η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) αποφάσισε να κλείσει τους δήμους στις 29 και 30 Αυγούστου και να καταθέσει πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο προσεχές έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Πηγή: skai.gr