Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου απέστειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τα ονόματα 1.014 ασφαλισμένων του ΟΓΑ που πιθανολογείται πως εισέπρατταν παράνομα συντάξεις και επιδόματα.

Οι εν λόγω ασφαλισμένοι δεν εμφανίστηκαν στην απογραφή που πραγματοποίησε το ταμείο τους και συνεπώς η καταβολή της σύνταξής τους έχει διακοπεί από τον Μάιο του 2011.

Κατά των παραβατών αναμένεται να κινηθεί ποινική διαδικασία αλλά και διαδικασία επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων» ποσών, περιλαμβανομένων των νόμιμων τόκων.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διενεργείται σε πανελλαδικό επίπεδο προκειμένου να εντοπιστούν όσοι εισπράττουν πλασματικές συντάξεις ή προνοιακά επιδόματα, αλλά και οι επίορκοι υπάλληλοι που, είτε λόγω συνέργιας είτε λόγω αναλγησίας, βοηθούσαν τους δράστες.

Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι σήμερα λήγει τυπικά η προθεσμία που έχει δώσει ο υπουργός εργασίας στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα στοιχεία των ασφαλισμένων που έχει διαπιστωθεί ότι εισέπρατταν συντάξεις παράνομα.

Πηγή: skai.gr