Με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα συναντηθεί στις 11 το πρωί ο υπουργός Εργασίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr o Γιάννης Βρούτσης θα ζητήσει την συνδρομή της δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων έπαιρναν «μαϊμού» επιδόματα και συντάξεις.

«Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον ΟΑΕΕ, αυτές τις ημέρες τελειώνει ο ΟΓΑ και παίρνει σειρά το ΙΚΑ. Αυτό είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας για όλους τους ασφαλισμένους πολίτες», τονίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία που έχουν βρεθεί σοκάρουν καθώς πρόκειται για χιλιάδες παράνομες συντάξεις και επιδόματα που τόσα χρόνια το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να απευθύνει έκκληση προς όλους όσους παίρνουν «μαϊμού» επιδόματα και συντάξεις να προσέλθουν αυτοβούλως πριν φτάσει ο φάκελος τους στον εισαγγελέα και θα αντιμετωπιστούν με ευνοϊκό τρόπο από την πολιτεία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το επίπεδο της έρευνας θα φτάσει σε όλες στις βαθμίδες, ακόμα και σε εκείνους οι οποίοι προσκόμιζαν τα «μαϊμού» δικαιολογητικά όπως γιατροί αλλά και υπάλληλοι που μετείχαν στις επιτροπές. «Κάθε ευρώ που χάνεται πλέον κόβεται από τους φορολογούμενους και αυτό θα πρέπει να σταματήσει» σημείωναν συνεργάτες του υπουργού.

Τι επόμενες ημέρες ο Γιάννης Βρούτσης αναμένεται να καταθέσει νομοθετική πράξη στην οποία θα τονίζεται πως δεν θα δίνεται καμία ασφαλιστική παροχή χωρίς τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ. Για αυτό το θέμα ο υπουργός Εργασίας έχει ενημερώσει με κατεπείγουσα εγκύκλιο του διοικητές του ΙΚΑ. Όσοι δεν συμμορφωθούν τότε ο Γιάννης Βρούτσης είναι αποφασισμένος ακόμα και να τους παύσει από τα καθήκοντα τους.

«Είναι η πρώτη φορά που διενεργείται ένας τόσο εκτεταμένος και σε βάθος έλεγχος των συνταξιοδοτικών παροχών. Μέχρι τώρα υπήρχε ένα τυφλό ασφαλιστικό σύστημα και κανένα ταμείο δεν έβλεπε τις παροχές και τις συντάξεις που έδιναν τα άλλα ταμεία στους δικούς του ασφαλισμένους με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι σε παροχές που δεν έπρεπε να δίνονται και σε φόρους ή σε εισφορές που δεν καταβάλλονταν» ανέφεραν χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του υπουργού Εργασίας.

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Πηγή: real.gr