Υπό ασφυκτικές διεθνείς πιέσεις αρχίζουν σήμερα, 24 Ιουλίου, οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, από τις οποίες θα κριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 31 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στην κυβέρνηση ενόψει της συνάντησης των επικεφαλής της τριμερούς με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα θα γίνει την Τετάρτη, 25 Ιουλίου, ενώ την επόμενη ημέρα η τρόικα θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που υποστηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένουν να συζητηθούν τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι αποκρατικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο αναζητά περί τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλά, εντείνεται η πίεση από τους εταίρους και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Αθήνα ώστε να «κλειδώσουν» τα μέτρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της Κομισιόν, η επόμενη δόση προς την Ελλάδα είναι απίθανο να εκταμιευτεί πριν από το Σεπτέμβριο, και η όποια απόφαση εξαρτάται από την έκθεση της τρόικας.

Τρόικα και Eurogroup κρίνoυν την επόμενη δόση, δήλωσε από την πλευρά της Γερμανίας ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκέοργκ Στράιτερ.

Πηγή: skai.gr