Η Κρήτη μπορεί να φέρει ποιοτικό τουρισμό μέσω του ναυταθλητισμού, τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια διεθνούς συνέδριου με θέμα «Ναυταθλητικός Τουρισμός Κρήτης: Η Κρήτη αρμενίζει ανά τους αιώνες», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αστόρια, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του ναυταθλητισμού, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία του θεματικού-ποιοτικού τουρισμού.

Ο Περιφερειάρχης αλλά και εκπρόσωποι της διεθνούς ιστιοπλοΐας και του τουρισμού επεσήμαναν ότι η Κρήτη με στοχευμένες κινήσεις και τη συνεργασία όλων μπορεί να πετύχει, καθώς το νησί έχει όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ναυταθλητικού τουρισμού.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης – παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης (ORC) Μπρούνο Φίνζι, του μέλους του συμβουλίου της διεθνούς ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας Γιώργου Ανδρεάδη, του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου Γιάννη Παλλήκαρη, βουλευτών της Κρήτης, των προέδρων και μελών των ναυταθλητικών ομίλων Κρήτης, εκπροσώπων τουριστικών φορέων που ασχολούνται με τον ναυταθλητισμό και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννη Μπρα, επεσήμανε ότι «ο ναυταθλητικός τουρισμός αποτελεί διεθνώς μια διαρκώς αναπτυσσόμενη και δυναμική μορφή εναλλακτικού τουρισμού, φιλική προς το περιβάλλον και απόλυτα συνυφασμένη με τις γεωγραφικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες του Αιγαίου μας».

Ακόμη, τόνισε ότι: «Η Κρήτη έχει τη δυναμική αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγει άλλη μια φορά μπροστά στην εθνική προσπάθεια και να πρωτοπορήσει.

Όλοι πρέπει να εργαστούμε προς μια κοινή προσπάθεια για να καταστήσουμε την Κρήτη προορισμό ναυταθλητικού τουρισμού» και προσέθεσε: «Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πορίσματα που θα προκύψουν από το συνέδριο, καθώς και οποιαδήποτε πρόταση συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου».

Σε δηλώσεις τους ο Γιώργος Ανδρεάδης και ο Μπρούνο Φίνζι τόνισαν ότι η Κρήτη έχει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού, όπως επίσης μπορεί να φέρει τουρισμό στο νησί και μάλιστα ποιοτικό τουρισμό.

Πηγή: zougla.gr