Ορισμένες φορές ένα κακό όνειρο είναι αρκετό για να καταδικαστεί μια αθώα γυναίκα. Κάπου μια κότα μπορεί να καθορίσει τη μοίρα ενός ανθρώπου. Το κυνήγι των μαγισσών υπάρχει στα αλήθεια και στέλνει χιλιάδες γυναίκες της Γκάνα στην εξορία.

‘The Outcasts’ είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που γύρισε η διεθνής μη κυβερνητική αναπτυξιακή οργάνωση για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας, ActionAid.

Η ActionAid συμμετέχει στο Athens Fringe Festival από τις 15-30 Ιουνίου με δύο δράσεις, την προβολή του ντοκιμαντέρ “The Outcasts” και την ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας. Στην κινηματογραφική αίθουσα του Cine Capitol (Ιουλιανού & 3ης Σεπτεμβρίου – εμπορικό κέντρο Athenian Capitol 4ος όροφος, Πατήσια) θα προβληθεί αύριο (22/06) το ντοκιμαντέρ και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιώργο Γεωργόπουλο.

Γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην Γκάνα το ντοκιμαντέρ εστιάζει στις χίλιες γυναίκες που ζουν εξόριστες σε καταυλισμούς κατηγορούμενες για μαγεία. Θύματα κακοποίησης και κοινωνικού στιγματισμού παλεύουν να επιβιώσουν μέσα στην απόλυτη φτώχεια. Μαζί τους εκατοντάδες παιδιά που τα καταδιώκει η ίδια μοίρα. Τι τις οδήγησε εκεί και τι τις κρατά δέσμιες;

Το ‘The Outcasts’ προβλήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και ταξίδεψε στα Χανιά, στην Πτολεμαΐδα, στην Καβάλα και στη Βέροια.

Η έκθεση φωτογραφίας με το ίδιο θέμα θα λειτουργεί μέχρι 30 Ιουνίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός) και περιλαμβάνει φωτογραφίες τριών από τους έξι συνολικά καταυλισμούς εξόριστων «μαγισσών» που λειτουργούν στην βόρεια Γκάνα.

Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες από την καθημερινή ζωή και πορτραίτα των ηρώων του ντοκιμαντέρ “The Outcasts”. Γυναίκες και παιδιά που κατηγορήθηκαν άδικα, ξυλοκοπήθηκαν, στιγματίστηκαν, εξορίστηκαν και παραμένουν στους καταυλισμούς παραμελημένοι από την κοινωνία και την οικογένειά τους.

Δες εδώ το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

Πηγή : athensvoice.gr