Ήρθε η ώρα για τα Windows Phone 8. Τα Apollo μας έρχονται μετά το Surface και τώρα έχουμε δύο λειτουργικά, τα κανονικά Windows 8 και τα Windows Phone 8 που τουλάχιστον έχουν το ίδιο Metro look.

Επιτέλους θα λύνονται πολλά θέματα hardware με τα μέχρι σήμερα Windows Phone και τα Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν ΚΑΙ multi-core επεξεργαστές αλλά και 720p 1280 x 720 16:9 οθόνες όπως και τεχνολογία ηλεκτρονικού πορτοφολιού NFC. Θα μπορούν να δεχτούν και κάρτες microSD ενώ έχει κάθε κινητό τον Internet Explorer 10 όπως και στα Windows 8 μαζί με τους Nokia χάρτες και personal look για την αρχική οθόνη και τα widget. Φυσικά υπάρχει και Skype ενώ μάλλον πρώτα… μοντελάκια θα έχουμε το φθινόπωρο του 2012.

Από την άλλη τα σημερινά Windows Phone κινητά ΔΕΝ θα πάρουν τα Windows Phone 8 αλλά ένα upgrade με την ονομασία Windows Phone 7.8. και στοιχεία όπως μια WP8 Start Screen.

Η εταιρία δεν έχει αποφασίσει τι θα έχει η αναβάθμιση αλλά θα έχουν τις “core customer experiences” από το full OS με βελτιώσεις στο UI. Μάλλον τα Windows 8 είναι το πρόβλημα αφού παραείναι απαιτητικά για 1.0 και 1.4GHz single-core επεξεργαστές σε Windows Phone 7.5 συσκευές.

Πηγή: gadgetfreak.gr