Να μείνουν ενωμένα κάλεσε τα μέλη της G20 ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο, ζητώντας τους να αντιμετωπίσουν από κοινού και με εποικοδομητικό τρόπο την κρίση στην Ευρώπη, με γραπτή του συνέντευξη στην μεξικανική εφημερίδα Reforma, πριν από τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών.

Από την πλευρά του, από το Λος Κάμπος του Μεξικό, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20, ο υφυπουργός Οικονομικών Ζιου Γκουάνγκγιαο καλωσόρισε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τόνισε την ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Επίσης, σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει σταθερές βάσεις και να συνεργαστεί με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της.

Στο μεταξύ, με άνοδο υποδέχονται οι ασιατικές αγορές το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) σημείωνε άνοδο 1,7%, ο Nikkei στο Τόκιο 1,8%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε άνοδο στο 1,6% και ο Kospi στη Νότια Κορέα 2,1%.

«Ο φόβος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει μειωθεί σημαντικά και αυτό είναι κάτι θετικό για τους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών, όπως η Κίνα» σημείωσε ο Tang Yonggang, αναλυτής της Hongyuan Securities Co. στο Πεκίνο.

Πηγή: skai.gr