Η τουρκική τουριστική βιομηχανία δε χρειάζεται τουρίστες από το Ισραήλ, διαμήνυσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ισραηλινή εφημερίδα, αντιδρώντας σε απειλές από το Τελ Αβίβ για μποϊκοτάζ του τουρκικού τουρισμού.

Ενδεχόμενο μποϊκοτάζ του τουρκικού τουρισμού δεν θα έχει καμία συνέπεια στην τουρκική οικονομία δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv ο τούρκος πρωθυπουργός.

«Δεν έχουμε ανάγκη από ισραηλινούς τουρίστες. Τριάντα ένα εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι την Τουρκία. Ένα ισραηλινό μποϊκοτάζ δεν θα μας επηρεάσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ χρειάζεται να κάνει τρία αναγκαία βήματα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων με την Τουρκία, δηλαδή να απολογηθεί για τη δολοφονία εννιά τούρκων ακτιβιστών από ισραηλινούς κομμάντο στο πλοίο Μavi Marmara το 2010, να καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειές τους και να άρει τον αποκλεισμό της Γάζας.

Αξιωματούχοι του Τελ Αβίβ προειδοποίησαν τους ισραηλινούς υπηκόους να μην ταξιδεύουν στη γείτονα στις 13 Μαρτίου 2012.

Το Ισραήλ δεν οφείλει να απολογηθεί για το Mavi Marmara το 2010 τόνισε πρόσφατα από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας

Πηγή: skai.gr