Τη 10η θέση στο παγκόσμιο TOP-10 των χωρών με την υψηλότερη νέα εγκατεστημένη ισχύ από φωτοβολταϊκά το 2011 βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τα στατιστικά της διεθνούς αγοράς φ/β που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΦ.

Παράλληλα, η Ελλάδα, με 39,5 Wp/κάτοικο, βρίσκεται στη 4η θέση της λίστας με τις αγορές με τη μεγαλύτερη νέα εγκατεστημένη ισχύ ανά κάτοικο για το 2011.

Τις πρώτες θέσεις αναφορικά με τη νέα εγκατεστημένη ισχύ καταλαμβάνουν η Ιταλία και η Γερμανία ενώ όσον αφορά τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ, η Γερμανία εξακολουθεί να βρίσκεται στην 1η θέση με την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία να ακολουθούν.

Τα στατιστικά που δημοσιεύει ο ΣΕΦ επιβεβαιώνουν γι ακόμη μια φορά ότι το 2011 ο κλάδος των φωτοβολταϊκών, ειδικά στην Ευρώπη, κατέγραψε επιδόσεις ρεκόρ όσον αφορά τις νέες εγκαταστάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ΣΕΦ το 2011 εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη 21.642 MW φωτοβολταϊκών, τη στιγμή που η νέα ισχύς για φυσικό αέριο και αιολικά ανήλθε σε 9.718 MW και 9.616 MW αντίστοιχα.

Δείτε τα στατιστικά του ΣΕΦ για τη διεθνή αγορά φωτοβολταϊκών

Πηγή: energypress.gr