Την πρώτη του νίκη τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Μαρκ Γουέμπερ στους δρόμους του Πριγκιπάτου.

Ο Αυστραλός πιλότος έγινε ο έκτος διαφορετικός οδηγός που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα πρώτα έξι γκραν πρι.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα πραγματοποιείται αυτή τη σεζόν. Ο Μαρκ Γουέμπερ έγινε ο έκτος διαφορετικός πιλότος που έχει πάρει την καρό σημαία, με την Red Bull να είναι η μοναδική ομάδα που έχει πάρει δύο φορές τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Γουέμπερ εκκίνησε από την πρώτη θέση, την οποία κατάφερε να διατηρήσει μέχρι την καρό σημαία, παρά τη βροχή που… έπληξε τον αγώνα στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ο έτερος πιλότος της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, είδε τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την ένατη θέση με τη μαλακή γόμα της Pirelli, όμως με εκπληκτική οδήγηση κατάφερε να διαφυλάξει τα ελαστικά του και να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου του Μόντε Κάρλο πλασαρίστηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, διατηρώντας τη θέση από την οποία εκκίνησε. Κερδισμένος βγήκε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος αν και είδε τα κόκκινα φώτα από την πέμπτη θέση, κατάφερε να συμπληρώσει στην πρώτη τριάδα και αύξησε η διαφορά του στους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα των πιλότων από τον δεύτερο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Καλύτερη ήταν η απόδοση του Φελίπε Μάσα, στο γκραν πρι του Μονακό. Ο Βραζιλιάνος απέφυγε τα λάθη και πήρε την καρό σημαία από την έκτη θέση.

Με το αριστερό ξεκίνησε το τριήμερο ο Τζένσον Μπάτον και με τον ίδιο τρόπο το ολοκλήρωσε. Ο Βρετανός πιλότος εκκίνησε από την 12η θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει θέσεις, ενώ λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα εγκατέλειψε.

Υποτονική ήταν και η απόδοση του Λιούις Χάμιλτον. Ο πιλότος της McLaren δεν εκμεταλλεύτηκε την τρίτη θέση από την οποία εκκίνησε, ολοκληρώνοντας τον αγώνα από την πέμπτη θέση, κάνοντας παράπονα για τα ελαστικά του, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πολύ καλές ήταν και οι δύο Force India, με τους Ντι Ρέστα και Χούλκενμπεργκ να πλασάρονται στην έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Γουέμπερ, Red Bull

2. Ρόσμπεργκ, Mercedes

3. Αλόνσο, Ferrari

4. Φέτελ, Red Bull

5. Χάμιλτον, McLaren

6. Μάσα, Ferrari

7. Ντι Ρέστα, Force India

8. Χούλκενμπεργκ, Force India

Βερνιέ, Toro Rosso

9. Ραϊκόνεν, Lotus

10. Σένα, Williams

11. Πέρες, Sauber

12. Βερνιέ, Toro Rosso

13. Κοβαλάινεν, Caterham

14. Γκλοκ, Marussia

15. Καρθικέγιαν, HRT

Πηγή: sday.gr