Την επαναφορά της μετενέργειας από τους τρεις στους έξι μήνες και την κατάργηση της κατά 22% μείωσης του κατώτατου μισθού προτείνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων, αντιπροτείνοντας τη μείωση των υψηλών μισθών κάποιων κλαδικών συμβάσεων.

Κύκλοι του ΣΕΒ άσκησαν κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο επειδή ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου είχε συμφωνήσει με την τρόικα τη μείωση των κατώτατων μισθών ερήμην των κοινωνικών εταίρων.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει πως ο διάλογος μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων έχει καταρρεύσει γιατί οι συμφωνίες του παρελθόντος ΔΕΝ τηρήθηκαν . Ζητά από τον υπουργό εργασίας να συγκαλέσει τις εθνικές επιτροπές κοινωνικής προστασίας και απασχόλησης προκειμένου, οι όποιες αποφάσεις, να είναι δεσμευτικές.

Ο υπουργός Εργασίας συγκάλεσε για την Παρασκευή το μεσημέρι (12) συνάντηση εκπροσώπων εργοδοτών και εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται κατά πόσο πρόκειται για συνεδρίαση του θεσμικού οργάνου, της Εθνικής Επιτροπής.

Να κατονομάσει τα εργοδοτικά συμφέροντα που πίεσαν την τρόικα για τις μειώσεις μισθών, ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ΣΕΒ για ακόμη μια φορά αποκαλύπτει ότι ο κύριος στόχος των μεγάλων επιχειρηματιών και της ΕΕ είναι η συντριβή του μέσου μισθού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Πηγή: skai.gr