Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πράσινη ανάπτυξη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπήκαν, μεταξύ άλλων, στο στόχαστρο του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο skai, ουσιαστικά επεχείρησε να αποδομήσει ένα-ένα τα σημεία του προγράμματος του κόμματος στο οποίο ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά “πυροβολεί” σημαντικούς τομείς ανάπτυξης όπως ο τουρισμός και η πράσινη ανάπτυξη μέσω των ΑΠΕ, καθώς τάσσεται κατά των ιδιωτικών επενδύσεων. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε συγκεκριμένη αναφορά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία:

“Η ανάθεση των ήπιων μορφών ενέργειας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αντί να προστατεύει το περιβάλλον, το καταστρέφει με τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, χωρίς έγνοια για τη φύση και τις ανάγκες του ανθρώπου”.

Παράλληλα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για πρόγραμμα φοροεπιδρομής. «Μιλάνε για καινούργιους φόρους – φορολόγηση με 40% αντί για 25% που είναι σήμερα των επιχειρήσεων, 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ανεξάρτητα από το αν είναι κερδοφόρες ή ζημιογόνες, 100 ευρώ μηνιαίως σε εισοδήματα άνω των 20.000», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτά τα οποία λένε» δήλωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος «είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για όλους, για την κεντρική ραχοκοκαλιά της κοινωνίας».

Πηγή: energypress.gr