Στο ιστορικό των προσπαθειών για συνεργασία με τη ΝΔ, οι οποίες τελικά δεν καρποφόρησαν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε ότι είχε ταχθεί υπέρ της συνεργασίας των δυο κομμάτων και όχι ένταξης του ΛΑΟΣ στη ΝΔ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Αθήνα επιδιώκουν «την καταστροφή του ΛΑΟΣ», γιατί ενοχλήθηκαν από το άνοιγμά του προς τη Ρωσία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ στο Ράδιο 9, ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε στον κ. Καρατζαφέρη και του ζήτησε συνάντηση, στην οποία του πρότεινε να μπει στη ΝΔ. «Σε περιμένουν, σε θέλουν πάρα πολύ», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε πως δεν μπορεί να το κάνει αυτό, «γιατί έχω έναν κόσμο που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορώ να τον προδώσω. Μετά θα φαινόταν ωφελιμιστικό».

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε, επίσης, ότι του προτάθηκε η ένταξη στις λίστες της ΝΔ, σε αριθμό αντίστοιχο με όσων βουλευτών θα προέρχονταν από το κόμμα της κ. Μπακογιάννη. «Του είπα ότι έχω εκλέξει 16 βουλευτές, δεν μπορώ να πουλήσω κανέναν, δεν μπορώ να διαλέξω ποιον θα σκοτώσω και σε ποιον θα δώσω ζωή. Τους βλέπω όλους σαν παιδιά μου και αγαπώ όλα τα παιδιά μου το ίδιο», προσέθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «η δουλειά χάλασε» όταν μια έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου, έδειχνε -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει δημοτικότητα 81% μέσα στους κόλπους της ΝΔ. «Τότε η δουλειά “χάλασε”, μια που ξέρω ότι ο κ. Σαμαράς είναι εξαιρετικά φοβικός. Την άλλη μέρα μου έλεγε: έλα με δυο, τρεις. Αλλά και πάλι του είπα: Δεν μπορώ να προδώσω τον κόσμο μου. Συνεργασία κομμάτων μπορώ να την περάσω από την Κεντρική Επιτροπή, αλλά δεν μπορώ να πουλήσω κανένα βουλευτή μου», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε «γενίτσαρους του κ. Σαμαρά» τους κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε στελέχη από το ΛΑΟΣ, «χρησιμοποιώντας τη γνωστή του μέθοδο, του 1993, όπου κάθε μέρα έφευγε και ένας: πρώτα ο Στέφανος Στεφανόπουλος, μετά ο Κλείτος, μετά ο Γεροντόπουλος, μετά ο Συμπιλίδης και έπεσε η κυβέρνηση».

Πηγή: zougla.gr