Η Δήμητρα είναι μια από τις δεκάδες εκδιδόμενες γυναίκες του κέντρου που χαρακτηρίστηκαν ως «οροθετικές» και με… συνοπτικές διαδικασίες δόθηκαν τα στοιχεία και η φωτογραφία της στη δημοσιότητα. Η ίδια όμως συνεχίζει να τριγυρνάει στις πιάτσες της Αθήνας, μιας και αφέθηκε ελεύθερη, αφού οι εξετάσεις για AIDS που της έγιναν ήταν τελικά… καθαρές! Η διαπόμπευση και οι προσβολές όμως ακόμη και από το οικείο της περιβάλλον και τις «συναδέλφους» της ήρθαν να προστεθούν σε μια ούτως ή άλλως αναξιοπρεπή επιβίωση, μιας ζωής που η ίδια, μάνα μιας 17χρονης κόρης, σκοπεύει να αφήσει σύντομα για πάντα πίσω της…

Η πολιτική συγκυρία της προεκλογικής περιόδου επίτασσε «καθαρές» λύσεις και την παρουσίαση συνολικού έργου προστασίας της δημόσιας υγείας στα αμαρτωλά σοκάκια της Αθήνας. Και η προχειρότητα και οι προεκλογικές φανφάρες χρειάζονται εξιλαστήρια θύματα για να πείσουν την κοινή γνώμη. Και η Δήμητρα, κατά τα φαινόμενα, ήταν ένα από αυτά.

Από αυτό προκύπτουν τρία ερωτήματα: Πρώτον, τι εξυπηρετούσε η προεκλογική δημοσιοποίηση των προσώπων τους;. Δεύτερον, γιατί κανένας θεσμικός παράγοντας δεν παραδέχθηκε το λάθος και δεν αποκατέστησε τη φήμη και την αξιοπρέπεια των γυναικών αυτών και τρίτον, αν όντως είναι οροθετικές, γιατί σήμερα τους επιτρέπεται να εκπορνεύονται ενώ έχει αποδειχθεί ότι φέρουν τον ιό;

«Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκα ήταν αρνητικές. Με άφησαν με το πού έγιναν οι εξετάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά. Τώρα, έχει επιστρέψει πίσω στο «πόστο» της, συνεχίζοντας την ίδια δουλειά, εκφράζοντας την πρόθεσή της να προχωρήσει σε μηνύσεις, καθώς ανησυχεί μήπως το παιδί της και η μητέρα της μάθουν το γεγονός.

Παράλληλα, κατήγγειλε: «Το AIDS υπάρχει χρόνια εδώ πέρα, απλά δεν τους ενόχλησε τόσα χρόνια. Τόσα χρόνια τι κάνουν; Τι έσκασε σαν βόμβα τώρα; Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το θέμα έσκασε τώρα ξαφνικά», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την προεκλογική σκοπιμότητα του πράγματος.

Πηγή: zougla.gr