Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες «να συντονίσουν αποτελεσματικότερα» τις ενέργειές τους για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα «έχει συνέπειες στις ΗΠΑ».

«Το σημαντικότερο είναι η Ευρώπη να αναγνωρίσει ότι το ευρώ σημαίνει κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα και πρέπει να υπάρξει ένας αποτελεσματικότερος συντονισμός ως προς τη νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική, από την μία πλευρά, και ως προς την ανάπτυξη γενικά, από την άλλη», δήλωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός Πρόεδρος προήδρευσε της συνόδου κορυφής της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ κατά τη διάρκεια της οποίας οι ηγέτες των περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών τάχθηκαν υπέρ της προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της δημοσιονομικής λιτότητας και απηύθυνε έκκληση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε χθες την επιθυμία αυτή και αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις ως προς το τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 09:20

Πηγή: zougla.gr