Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν από την έκρηξη τριών βομβών που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου σε μια αγορά της Βαγδάτης, η οποία βρίσκεται κοντά σε μία από τις κύριες σιιτικές γειτονιές της ιρακινής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Οι εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν σχεδόν ταυτοχρόνως στην Μαάμιλ, κοντά στην περιοχή της Σαντρ Σίτι στην ανατολική Βαγδάτη, σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν υπήρχαν λίγοι άνθρωποι στην αγορά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις βόμβες εξερράγησαν σχεδόν ταυτοχρόνως. “Αφού άκουσα τη μία από τις εκρήξεις, βρέθηκα στο νοσοκομείο με θραύσματα στα χέρια μου, τα πόδια και το κεφάλι”, δήλωσε ο Άχμεντ Καρίμ, ένας από τους τραυματίες.

Τα βίαια επεισόδια μεταξύ σουνιτών και σιιτών έχουν μειωθεί στο Ιράκ μετά την περίοδο 2006-2007 όταν ο πόλεμος βρισκόταν στο απόγειό του και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών.

Ωστόσο οι σουνίτες που έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα παραμένουν μια ισχυρή δύναμη και συχνά πλήττουν τις δυνάμεις ασφαλείας και σιιτικούς στόχους προσπαθώντας να πυροδοτήσουν διαθρησκευτικές εντάσεις.

Πηγή : real.gr