Το πρώτο από τα -μίνιμουμ τρία, μάξιμουμ πέντε- τζάμπολ για τα σκήπτρα του ελληνικού μπάσκετ θα δοθεί απόψε στο κατάμεστο ΣΕΦ (22.00, ΝΕΤ), όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στον 1ο τελικό των πλέι-οφ της Α1.

Με την ψυχολογική ώθηση και τον… αέρα του Πρωταθλητή Ευρώπης θα αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι», που θέλουν αυτή τη φορά να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της έδρας που απέκτησαν στην κανονική περίοδο και, μετά τον θρίαμβο της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, να πανηγυρίσουν και την επιστροφή τους στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από 15 χρόνια και να προσθέσουν τον 10ο τίτλο στη συλλογή τους.

Οι «πράσινοι», από την άλλη, μπορεί να μην κατάφεραν να ράψουν το 7ο αστέρι στη φανέλα τους, όμως είναι 6 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης, μετρούν 9 σερί πρωταθλήματα, 13 τα τελευταία 14 χρόνια και 32 συνολικά, αλλά, για να φτάσουν στο νταμπλ (έχουν ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας), θα πρέπει να επαναλάβουν τις επιτυχίες του 2009 και την περσινή, όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα με break στο ΣΕΦ.

«Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και περιμένω από τους παίκτες μου να είναι έτοιμοι. Εκτιμούμε πολύ τον αντίπαλό μας, έχει μεγάλη εμπειρία και πολλά πρωταθλήματα. Ελπίζω να έχουμε μάθει από τα λάθη που κάναμε πέρυσι και μετά την Ευρωλίγκα να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα Ελλάδας» δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε για τη μεγάλη πρόκληση: «Παίζουμε με μια δύσκολη κι έμπειρη ομάδα, εύχομαι να παίξουμε σωστά, να γίνουν ωραίοι αγώνες που να τους ευχαριστηθεί ο κόσμος και να νικήσει ο καλύτερος». Από πλευράς Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Διαμαντίδης συνεχάρησαν τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα και στη συνέχεια έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης για τον τίτλο.

Τον αποψινό πρώτο ημιτελικό θα διαιτητεύσουν οι Αναστόπουλος, Φούφης και Αφεντουλίδης. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει την Κυριακή (21.45) στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: zougla.gr