Να σταματήσει η κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων, ζητησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του, το βραδυ της Τετάρτης, στη δημοσια τηλεοραση. Πρόσθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το μνημονιο εχει τελειώσει, ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί αλαζονείας, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εμπράγματες εγγυήσεις, εφ’οσον πραγματικά ειχαν πρόθεση να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ειπε χαρακτηριστικα, «δεν μπορεί να ισχύει και η υπογραφή στη Μέρκελ και η στήριξη στον Τσίπρα».

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του ΚΚΕ, ενώ κατηγόρησε τον Φώτη Κουβέλη και την ΔΗΜΑΡ ότι «μέσα σε τέσσερις ημέρες άλλαζαν διαρκώς θέσεις».

Ο κ. Τσιπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ν’ ακουστεί στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι δεν φοβάται τους ξένους, αλλά εκείνους τους Έλληνες που τους ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον των τραπεζών.

Τάχθηκε υπέρ ενός σχεδίου οριστικής βιώσιμης ευρωπαϊκής λύσης, επισημαίνοντας ότι ο λαός θα χρειαστεί να κάνει θυσίες «όχι όμως για τους τοκογλύφους».

Ανέφερε, επίσης, ότι στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι το σχέδιο αναδιανομής του πλούτου με βασικούς πυλώνες τη φορολογία των πλουσίων και την ανάπτυξη.

Πηγή: skai.gr