Η ΑΕΚ δεν θα άφηνε τον Παναθηναϊκό να πάρει… περίπατο την 1η θέση στα πλέι-οφ, επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και την Κυριακή διεκδικεί το «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι Λυμπερόπουλος και Λεονάρντο πέτυχαν τα γκολ τα «Ένωσης», με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μένει με εννέα παίκτες ελέω αποβολής των Γκαρσία και Φωτάκη.

Τελευταία «παράσταση» για τον Νίκο Λυμπερόπουλο μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ, με τον Μεσσήνιο επιθετικό να αποθεώνεται.

Η βαθμολογία των πλέι-οφ

Παναθηναϊκός 11 (4-4)

ΑΕΚ 9 (7-4)

ΠΑΟΚ 7 (3-5)

Ατρόμητος 5 (5-6)

Η τελευταία αγωνιστική (6η)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

Πώς έπαιξαν

Αρκετές εκπλήξεις -κυρίως από την πλευρά του ΠΑΟΚ- επεφύλαξαν οι συνθέσεις των δυο ομάδων. Την ώρα, λοιπόν, που ο Νίκος Κωστένογλου αναπλήρωνε τις απουσίες του Καράμπελα (τιμωρημένος) και Κλωναρίδη (δεν ξεπέρασε το πρόβλημα στα πλευρά) με τους Λαγό και Κάρλος αντίστοιχα, ο Λάσλο Μπόλονι επιστράτευε φουλ… rotation: Κρατώντας στον πάγκο -πέραν του ανέτοιμου Σαλπιγγίδη- και τους Σταφυλίδη και Λάζαρ.

Έτσι, το 4-3-3 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Κοντοές και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος, Βάργκας και Καφές και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).

Το 4-2-3-1 του ΠΑΟΚ, από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Χαλκιάς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς και Αποστολόπουλος. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γκαρσία-Φωτάκης, στην τριάδα μπροστά τους οι Νιμανί (αριστερά), Ίβιτς (επιτελικός), Γεωργιάδης (δεξιά) και στην επίθεση ο Αθανασιάδης.

Το ματς:

Τα νέα από το Περιστέρι έκαναν υποχρεωτική τη νίκη για τους «δικεφάλους». Το θέαμα που προσέφεραν ωστόσο μέχρι να… μετρήσουν ο ένας τον άλλο έκανε υποχρεωτική τη λήψη βιταμινών για να το παρακολουθήσεις. Διότι τι να το κάνεις που η ΑΕΚ είχε την κατοχή; Απειλούσε μονάχα από στημένα. Τι να το κάνεις που ο ΠΑΟΚ έβγαινε καλά στην αντεπίθεση (με τον ταχύτατο Γεωργιάδη και τον Νιμανί να έχει πλεονέκτημα έναντι του Γεωργέα); Οι προσπάθειες του έμεναν μισές.

Και κάπου εκεί η «Ένωση» συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχαν πλέον… ημίχρονα για χάσιμο. Με τον εξαιρετικό Βάργκας, λοιπόν, να κόβει και τον ποιοτικό Κάρλος να ράβει, οι «κιτρινόμαυροι» στρίμωξαν τον ΠΑΟΚ. Και τι έγινε που δεν του έφτιαξαν φάσεις; Αρκούσε μια ακόμα απόδειξη πως ο Λυμπερόπουλος δεν συγχωρεί λάθη (σαν αυτό που έκανε ο Χαλκιάς στο σουτ του Λαγού) για να γίνει «αφεντικό» η ΑΕΚ. Και χρειάστηκε μια ακόμα μεγάλη απόκρουση του Κωνσταντόπουλου (σε τετ α τετ με τον Νιμανί) για να πάει ως τέτοιο στ’ αποδυτήρια.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό του δευτέρου μέρους άρχισε να φαίνεται πως ένας εκ των Βάργκας και Γκαρσία… δεν θα το ολοκλήρωνε. Στην πρώτη «κοκορομαχία» τους, λοιπόν, ο Κολομβιανός υπερέβαλε (προσπαθώντας να κερδίσει αποβολή). Στη δεύτερη ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση (δυνατό μαρκάρισμα). Στην τρίτη ο Ουρουγουανός ανέβασε κι άλλο την ένταση (πήγε πολύ δυνατά στη διεκδίκηση) και είδε τη δεύτερη κάρτα του Κουκουλάκη.

Δυστυχώς, δε, για τον ΠΑΟΚ, την ώρα που εκείνος είχε χάσει τον τερματοφύλακά του (ο Κρέσιτς αντικατέστησε τον τραυματία Χαλκιά) εκείνος της ΑΕΚ συνέχισε να αποδεικνύει ότι πρέπει να πάει στο Euro (μεγάλη απόκρουση νωρίτερα σε κεφαλιά του Ίβιτς). Κι όταν ο Φωτάκης πήγε λιγότερο δυνατά απ’ όσο φάνηκε στον Λαγό κι ο διαιτητής τον άφησε με εννέα, η σεμνή τελετή είχε αρχίσει να πλησιάζει στο τέλος. Δεν τη «σχόλασαν», λοιπόν, οι Βάργκας και Γκούντγιονσεν (καλές ευκαιρίες), το έκανε ο Λεονάρντο -πανηγυρίζοντάς το σε… playstation με τον Φούντα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Λαγός, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος, Βάργκας (87’ Δέλλας), Καφές (80’ Φούντας), Λεονάρντο, Κάρλος (70’ Γκούντγιονσεν), Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Τσίτας, Ρίκκα, Αργυρίου, Φούντας

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι) Χαλκιάς (60’ λ.τ. Κρέσιτς), Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Αποστολόπουλος (76’ Παπάζογλου), Γκαρσία, Φωτάκης, Νιμανί, Ίβιτς, Γεωργιάδης (60’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Λαζάρ, Γιάννου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ