Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει φτάσει η διοίκηση του δήμου Έδεσσας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι αλλά και οι δημότες να μην εισπράξουν τα προνοιακά επιδόματα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, στο ΑΜΠΕ λόγω χρεών παρελθόντων ετών προς την εφορία έχουν «μπλοκαριστεί» οι τραπεζικοί λογαριασμοί και καθίσταται αδύνατη η λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.

«Για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να υπάρξει μία γενναία υπουργική απόφαση για ξεμπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου. Ωστόσο με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο κι ο δήμος θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο», πρόσθεσε ο κ.Γιάννου. «Δεν μπορούμε να τακτοποιήσουμε υποχρεώσεις προς τρίτους, δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς εργαζομένων, ενώ δημιουργούνται και κοινωνικά προβλήματα καθώς δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε τα προνοιακά επιδόματα για τους δημότες», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο τα χρέη παρελθόντων ετών (από το 2002 έως το 2010) προς την εφορία ξεπερνούν το 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις το ποσό αγγίζει τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Πηγή: zougla.gr