Σε συνέχεια της συνάντησής τους στο Βερολίνο, Άγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ εκφράζουν την επιθυμία τους η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση των δυο Ευρωπαίων ηγετών, η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα στις δομικές μεταρρυθμίσεις και τα αναπτυξιακά μέτρα.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να αναλάβει ενέργειες για τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν όλα τα δυνατά μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη, ενώ δήλωσε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων με τη Γερμανίδα καγκελάριο θα τεθεί ακόμα και το ευρωομόλογο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ολάντ επεσήμανε ότι «επιθυμούμε να βγάλουμε το λαό από την κρίση» και πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα ξεκαθαρίσουν τις επιθυμίες των πολιτών.

Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας είχε φτάσει το απόγευμα της Τρίτης στο Βερολίνο με αρκετή καθυστέρηση, σε συνέχεια επεισοδιακής πτήσης καθώς αναγκάστηκε να μεταβιβαστεί σε δεύτερο αεροσκάφος, μετά την αναγκαστική επιστροφή στο Παρίσι του πρώτου, το οποίο χτυπήθηκε από κεραυνό.

Στο Παρίσι ο κ. Ολάντ ανέλαβε καθήκοντα ως πρόεδρος της Γαλλίας στη διάρκεια επίσημης τελετής στο Μέγαρο των Ηλυσίων, η οποία προηγήθηκε της επίσκεψης του στο Βερολίνο. Στη συνέχεια όρισε και τον γερμανομαθή Ζαν-Μαρκ Ερό, νέο πρωθυπουργό της χώρας.

Πηγή: skai.gr