Πραγματοποιώντας δηλώσεις από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε πως «Η χώρα οδεύει προς εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες», ενώ επιτέθηκε προς άλλους αρχηγούς, κατηγορώντας τους ότι «παρερμηνεύουν την επιθυμία και την εντολή του ελληνικού λαού, που μας είπε στις 6 Μαΐου ότι δεν θέλει άλλες εκλογές αλλά θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, θέλει το ευρώ»

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου» και συνεπώς «μπορούσε να επηρεάσει τα πράγματα πολύ λιγότερο [από ότι ήθελε]». Προσέθεσε πάντως ότι το κόμμα του τήρησε «μια πολύ υπεύθυνη στάση, «ζητώντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε δεκτό, μονολόγησε ο κ. Βενιζέλος.

Κάνοντας μία ανασκόπηση των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «Προτείναμε στο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ και με τη δική μας υποστήριξη να σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς» δίχως αποτέλεσμα.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ο κ. Καμμένος πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων με σκοπό την κατάργηση της δανειακής σύμβασης, σχολιάζοντας ότι αυτό δεν προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πηγή: skai.gr