Στους αγώνες του ευρωπαϊκού προ-ολυμπιακού τουρνουά ρίχνονται οι ελληνικές ομάδες του Μπιτς βόλεϊ την Πέμπτη (17-19/5).Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Λουκέρνη της Ελβετίας και τα ελληνικά δίδυμα είναι έτοιμα για … «μάχη».

Οι ελληνικές ομάδες θα αναχωρήσουν την Τετάρτη και θα προσπαθήσουν να πάρουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης μέσω του προ-ολυμπιακού τουρνουά.

Στις γυναίκες, η εθνική ομάδα απαρτίζεται από τις Βίκη Αρβανίτη /Μαρία Τσιαρτσιάνη και τις Τζοάνα Παπαγεωργίου/Χριστίνα Ρουμπάνη, οι οποίες θα παίξουν αρχικά με τη Νορβηγία την οποία εκπροσωπούν οι ομάδες των Γιάνε Κόνγκσαβν / Ανε Χόρτλαντ και Γιάνε Πέντερσεν / Σίντι Τρέλαντ. Στον ίδιο όμιλο μετέχουν και οι Ιταλία, Εσθονία, Πολωνία, Λετονία, Τσεχία, Σουηδία.

Από την άλλη, στους άνδρες, οι Μάνος Ξενάκης / Φερνάντο Μπιλλήρης και Γιώργος Κοτσιλιάνος / Νίκος Ζουπάνης,θα αντιμετωπίσουν αρχικά και αυτοί τους έμπειρους Νορβηγούς Τέργεϊ Σκάρλουντ / Μάρτιν Σπίναγκρ και Ίβερ Χόρεμ / Γκέιρ Εϊτουν. Στον ίδιο όμιλο είναι και οι Ρωσία, Ιταλία, Ελβετία, Ουκρανία, Τσεχία και Πορτογαλία.

Όλες οι αναμετρήσεις θα κριθούν στις τρεις νίκες και σε περίπτωση ισοπαλίας (2-2) μετά από τέσσερα ματς θα διεξάγεται το «χρυσό Σετ» των 15 πόντων. Από τους δύο ομίλους σε άνδρες και γυναίκες, προκρίνονται οι πρώτοι και ο ένας καλύτερος δεύτερος.

Πηγή : sday.gr