Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε χθες το πρωί, σε δασώδη έκταση στην περιοχή «Καποκιανά» του Δημοτικού Διαμερίσματος Στύλου Δήμου Αποκορώνου, φυτεία 620 δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, πληροφορίες περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Στύλου Αποκορώνου. Αστυνομική ομάδα αποτελούμενη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Αποκορώνου και Χανίων, εντόπισαν, εκρίζωσαν και κατέσχεσαν χθες το πρωί, φυτεία αποτελούμενη από 620 δενδρύλλια στο στάδιο της ανάπτυξης (ύψος έως 30 εκ.), σε γλάστρες και στο έδαφος.

Στο χώρο της φυτείας υπήρχε αυτόματο σύστημα ποτίσματος ενώ ήταν εγκατεστημένος κοιτώνας ο οποίος χρησιμοποιείτο από τους άγνωστους δράστες και ως παρατηρητήριο. Επίσης βρέθηκε ποσότητα τυποποιημένων τροφών, εγκατάσταση με μπαταρίες καθώς και οικιακός εξοπλισμός, προκειμένου οι καλλιεργητές να παραμένουν μόνιμα στο χώρο.

Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος