Αεροσκάφος που μετέφερε 21 ανθρώπους συνετρίβη στο Νεπάλ, με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 11 νεκρούς. Μεταξύ των θυμάτων και τρία παιδιά, όπως ανακοίνωσαν οι αεροπορικές Αρχές.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την ώρα που το μικρό αεροσκάφος επιχειρούσε προσγείωση σε αεροδρόμιο στα βορειοδυτικά της χώρας.

Η κρατική τηλεόραση του Νεπάλ μετέδωσε ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι επέζησαν με σοβαρά τραύματα, ενώ επτά πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπινόντ Σινγκ, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες σκοτώθηκαν.

Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των ξένων που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India μετέδωσε νωρίτερα ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και τέσσερις Ινδοί.

Το αεροσκάφος, τύπου Dornier 9N-AIG, είχε απογειωθεί από την τουριστική πόλη Ποκχάρα του Δυτικού Νεπάλ με κατεύθυνση την πόλη Τζόμσον στην ορεινή περιοχή Μάστανγκ, όταν συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Τζόμσον, δήλωσε ο Ριτισκάντρα Λαλ Σουμάν, διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ.

Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχουν ο στρατός, η αστυνομία και κάτοικοι της περιοχής.

Πηγή: zougla.gr