«Λυπάμαι, κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της». Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σχολίασε το διαφαινόμενο αδιέξοδο στη συγκρότηση κυβέρνησης.

Την εθνική ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

«Λυπάμαι, κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του στο διαφαινόμενο αδιέξοδο στη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προτάγματα της χώρας. δηλαδή να παραμείνει στο ευρώ και ταυτόχρονα να αποδεσμευτεί από το μνημόνιο, χαρακτηρίζοντας τα παραπάνω ως αναγκαία στοιχεία προγραμματικής συμφωνίας για οικουμενική κυβέρνηση.

«Για να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική θα πρέπει εξασφαλίσει τη συμμετοχή των δυνάμεων με την ετυμηγορία της 6ης Μάιου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ βεβαίως και τη ΔΗΜΑΡ και όποιες άλλες δυνάμεις υπηρετούν την παραμονή της χώρας της ευρωζώνης» ανέφερε.

Τόνισε ότι κατέθεσε στον κ. Παπούλια συγκεκριμένες προτάσεις άμεσων ενεργειών στο πλαίσιο της αποδέσμευσης του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, όπως άρση νομοθεσίας για κατώτερους μισθούς, μεταφορά εσόδων για δίχτυ κοινωνικής προστασίας με δεδομένο ότι το 30% κάτω από τα όρια της φτώχειας, για την άμεση αποκατάσταση των εργασιακών δικαίων και την αντιμετώπιση της μετενέργειας και στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας για οικουμενική κυβέρνηση η επιμήκυνση της συμφωνίας του προγράμματος δημιοσιονιομικής προσαρμογής.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε οικουμενική ή να δώσει ψήφο ανοχής προσθέτοντας ότι η ΔΗΜΑΡ έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να υπάρξει λύση που θα εξέφραζε την απόφαση των ελλήνων να αποδεσμευτούν από τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

Πηγή: skai.gr