Η κορυφή των πλέι οφ απέκτησε ξανά πράσινο χρώμα! Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε πρώτος με ένα βαθμό περισσότερο από τους Θεσσαλονικείς!

Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα φάνηκαν συνεπείς και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο μίνι- πρωτάθλημα, κόντρα στον πρωτοπόρο μέχρι πρότινος ΠΑΟΚ. Ο Τοτσέ στο 62’ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 86’ ο Κλέιτον κλείδωσε το πολύτιμο τρίποντο για την ομάδα του.

Η βαθμολογία των πλέι οφ μετά από τέσσερις αγωνιστικές:

1.Παναθηναϊκός 8

2. ΠΑΟΚ 7

3. ΑΕΚ 6

4. Ατρόμητος 5

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με ένα επιθετικογενές 4-3-3. Μεσοεπιθετικά, ο Σιμάο ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος και μπροστά του είχε τους Καραγκούνη και Ζέκα που ήταν εσωτερικοί χαφ. Στην επίθεση, οι Κουίνσι και Χριστόδουλόπουλος άλλαζαν συχνά πλευρές παίζοντας πλάγια του προωθημένου Τοτσέ. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε με το… παραδοσιακό του 4-2-3-1 και τους Λάζαρ-Γκαρσία στον άξονα, τους Φωτάκη, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στην τριάδα μπροστά τους, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.

Στα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιέζοντας αρκετά. Το ασφυκτικό πρέσινγκ, του έδωσε τα απαραίτητα κλεψίματα και κατά συνέπεια και την κατοχή της μπάλας. Οι Λάζαρ και Πάμπλο Γκαρσία είχαν και την ηρεμία που χρειάζονταν και η ανάπτυξη της ομάδας ήταν σωστή με πολλές φορές ποιοτικό πάσινγκ γκέιμ. Ο ΠΑΟΚ φαίνονταν περισσότερο ομάδα από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσπαθούσε να παίξει το δικό του ποδόσφαιρό κατοχής, πέφτοντας όμως πάνω στα… τείχη που είχε υψώσει ο Μπόλονι. Ο ρυθμός ήταν καλός, όμως οι ευκαιρίες με το.. σταγονόμετρο.

Η σταθερότητα του Καρνέζη και στις δύο φορές που χρειάστηκε και απομάκρυνε την μπάλα στα σουτ του Αθανασιάδη (18’) και του Γεωργιάδη (45’) κράτησε το μηδέν για τους γηπεδούχους. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μία πολύ καλή στιγμή από στημένο, με την κεφαλιά-κανονιά του Μπουμσόνγκ να απομακρύνεται πάνω στην γραμμή κι άλλη μία, όταν ο Τσιρίλο με φοβερό τάκλιν πήρε την μπουκιά από το στόμα του Τοτσέ που με ωραία τρίπλα βρέθηκε απέναντι στον Χαλκιά. Το ημίχρονο έληξε ισόπαλο και φαίνονταν πως ο ΠΑΟΚ πάει το παιχνίδι όπως ακριβώς θέλει, ενώ το «τριφύλλι» έδειχνε πως μπορεί να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου του μόνο με κάποια προσωπική ενέργεια.

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο, οι ομάδες βγήκαν αλλιώς. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ επιθετικά και ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να παίξει στην κόντρα επίθεση για να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφηναν οι «πράσινοι». Και η αλήθεια είναι, πως η επιθετικότητα του «τριφυλλιού» δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να κάνουν ευκαιρίες στην περιοχή του «δικέφαλου». Αφού τρεις φορές στο πρώτο τέταρτο ο Παναθηναϊκός χτύπησε το καμπανάκι. Και στο 62’, αυτό που προδιαγράφονταν έγινε.

Αφού ο Κουίνσι, σήκωσε το κεφάλι, έβγαλε ωραία σέντρα προς τον Τοτσέ ο οποίος σκόραρε με πανέμορφο γκολ στην κίνηση. Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και άρχισε αυτός να πιέζει. Κι αυτή την φορά είχε ο Παναθηναϊκός τους χώρους για να εκμεταλλευτεί. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στο 72’, εάν ο κ. Γιάχος δεν «έκλεινε» τα μάτια στο πέναλτι που έγινε πάνω στον Φωτάκη από τον Καντέ, ίσως οι ισορροπίες να άλλαζαν.

Η ώρα πέρναγε με τον ίδιο ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να είναι κυρίαρχος αλλά να μην μπορεί να κάνει ευκαιρίες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη αντεπίθεση (86’) ο Κατσουράνης βρήκε τον Ζέκα, αυτός την γύρισε προς τον Κλέιτον ο οποίος με ένα… βραζιλιάνικο γκολ «κλείδωσε» την νίκη για το «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός σκαρφάλωσε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας με μία νίκη που θα του δώσει και την απαιτούμενη ώθηση για την συνέχεια και πλέον, οι «πράσινοι» κρατούν και πάλι την τύχη στα χέρια τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι(74’ Κλέιτον), Τοτσέ (84’ Βιτόλο)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο(46’Αποστολόπουλος), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σταφυλλίδης, Λάζαρ(68’ Ίβιτς), Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Γεωργιάδης(68’ Νιμανί), Αθανασιάδης