Πεπεισμένος ότι η Γαλλία θα πετύχει το στόχο μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2013 εμφανίστηκε συνεργάτης του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, απορρίπτοντας τις προβλέψεις της Κομισιον για έλλειμμα που θα φθάνει στο 4,2%.

Σύμφωνα με τον Μισέλ Σαπέν, υπεύθυνο του προγράμματος του προέδρου, οι προβλέψεις των Βρυξελλών «είναι η αντανάκλαση της πολιτικής που ασκούσε μέχρι σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί και η κυβέρνησή του».

Οι επίμαχες προβλέψεις δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, 11 Μαΐου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ύφεση 0,3% για την ευρωζώνη κατά το 2012.

«Η κληρονομιά είναι βαριά, αυτό μας λεει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», συνέχισε, ο κ. Σαπέν, το όνομα του οποίου ακούγεται για το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας και των Οικονομικών.

Προσέθεσε μάλιστα ότι μια ανάπτυξη της τάξης του 1,7% το 2013 μπορεί «να επιτευχθεί μόλις οι πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής εφαρμοστούν».

Εξίσου αισιόδοξος για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της Γαλλίας εμφανίστηκε και ο κ. Ολάντ, δηλώνοντας ότι «Εμείς προλάβαμε την επιδείνωση» των δημοσίων οικονομικών.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι θα συρρικνώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 4,5% κατά το 2012 και στο 3% το 2013.

Πηγή: skai.gr