Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί η συνάντηση Βενιζέλου – Σαμαρά. Αναμένεται ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην ΚΟ της παράταξής του.

Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Την Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος πρότεινε τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με χρονικό ορίζοντα το 2014. Στόχος της, όπως είπε, να μείνει η χώρα στο ευρώ και να αρχίσει η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η πρόταση απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τόνισε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν διεκδικεί τίποτε πέρα από την ικανοποίηση του να έχουμε συμβάλλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποτίμησε θετικά την πρόταση κάνοντας λόγο για «καλό οιωνό».

Μιλώντας την Παρασκευή στην Πρώτη Γραμμή, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε: Εξακολουθώ να λεω το ίδιο που έλεγα προεκλογικά, δε θα πάρω μέρος σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να έχει εκείνες τις δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με την ψήφο του.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ την Πέμπτη το βράδυ, χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Κουβέλη «πρόταση οικουμενικής εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου».

Αν δεν ευοδωθεί και αυτή η προσπάθεια, το θέμα θα παραπεμφθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που θα γίνει πιθανότατα το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα, σήμερα συνεδριάζουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ (11 πμ) και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στις 14.00 συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Τονίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ του ΚΚΕ, δήλωσαν πως δεν θα προσέλθουν στις συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.