Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο site των αποτελεσμάτων των εκλογών παρατηρήθηκε και στην πρόσφατη διαδικασία, με τον δικτυακό τόπο να δέχεται 298 εκατ. hitsαπό 780.000 μοναδικούς επισκέπτες σε διάστημα 24 ωρών. Συνολικά τη βραδιά των εκλογών διακινήθηκαν πάνω από 2 Terabytes πληροφοριών…

Σε ανακοίνωσή της, η SingularLogic, που είχε την ευθύνη για τη συγκέντρωση και μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών του 2012 σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας, “παρά τις εξαιρετικά πιεστικές χρονικές συνθήκες (λιγότερο από ένα μήνα προετοιμασίας)”, όπως αναφέρει.

Η εταιρεία στέκεται και στην επιβεβαίωση της πρόβλεψής της για εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος με υψηλό βαθμό ακρίβειας στις 9.30 μ.μ. το βράδυ των εκλογών, με τη μέθοδο της Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων (SRT).

Συγκεκριμένα, το SRT λειτούργησε για δεύτερη φορά σε Βουλευτικές Εκλογές, σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα περίπου 5.000 τυχαίων εκλογικών τμημάτων, κατανεμημένων σε όλες τις περιφέρειες, συμπληρωματικά και παράλληλα με τη θεσμοθετημένη διαδικασία αποστολής των τηλεγραφημάτων. Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης πέτυχε σε 2,5 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης (21:30), ενσωμάτωση του 50% των εκλογικών τμημάτων, ενώ με τον παραδοσιακό τρόπο η αντίστοιχη ενσωμάτωση επιτεύχθηκε μετά από 6 ώρες (1.00 πμ).

Όσον αφορά στη μετάδοση των αποτελεσμάτων μέσω Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας και σε αυτές τις εκλογές. Συγκεκριμένα, το siteτων αποτελεσμάτων των εκλογών, σε διάστημα 24 ωρών, δέχθηκε 298 εκατ. hitsαπό 780.000 μοναδικούς επισκέπτες. Από πλευράς bandwidth (χωρητικότητα γραμμών Internet), η μέγιστη τιμή που παρατηρήθηκε ήταν 322 Μbps, ενώ την ίδια ώρα τα hits/secήταν 7125. Συνολικά διακινήθηκαν πάνω από 2 Terabytes πληροφοριών τη βραδιά των εκλογών.

Παράλληλα, μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρόσβαση στα αποτελέσματα μέσω κινητών, όπου οι πολίτες οι οποίοι διέθεταν smartphones, χρησιμοποίησαν την εξειδικευμένη εφαρμογή moRE (mobile optimized RESULTS for ELECTIONS) της SingularLogic. Mόνο τα hits από χρήστες του iPhone ξεπέρασαν το 1,2 εκατ.

Τέλος, με επιτυχία, σύμφωνα με την εταιρεία, λειτούργησε ένα νέο σύστημα υποστήριξης Πρωτοδικείων, που έχει αναπτύξει η SingularLogic ειδικά για το σκοπό αυτό. Το σύστημα λειτούργησε πιλοτικά στα Πρωτοδικεία Καβάλας, Χίου και Μυτιλήνης, τα οποία αξιοποίησαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, για να βελτιώσουν και να επιταχύνουν τις διαδικασίες που ακολουθούν εσωτερικά για την έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών. Η χρήση του συγκεκριμένου συστήματος, επέτρεψε και στα 3 Πρωτοδικεία να επεξεργαστούν έγκαιρα -εντός 2 ημερών- τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών, εξοικονομώντας έτσι πόρους και χρόνο καταπόνησης, από τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία δικαστές και υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι το σύστημα είχε ήδη χρησιμοποιηθεί από το Πρωτοδικείο Καβάλας στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010, με εξαιρετικά αποτελέσματα και αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών των εκλογών.

Η αποστολή των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω SRT έγινε με την τεχνική υποστήριξη της Vodafone, ενώ την υποστήριξη του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης στην Περιφέρεια, ανέλαβε το πανελλαδικό Δίκτυο Συνεργατών της SingularLogic.

Πηγή: neo2.gr