Έτσι γλεντάει ο Πειραιάς! Σε… χολιγουντιανά πρότυπα έγινε η φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του νταμπλ!

Σε μια φιέστα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι! Μέσα σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός έχοντας ως καλεσμένο τον Ερυθρό Αστέρα (2-1), γιόρτασε το 39ο πρωτάθλημα και το 25ο Κύπελλο της ιστορίας του. Μιραλάς, Ιμπαγάσα από τη μία και Οζέγκοβιτς από την άλλη οι ερυθρόλευκοι αστέρες που βρήκαν δίχτυα. MVP ο κόσμος που δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδά. Ειδική βράβεση σε Μαρινάκη, Καρεμπέ. Ανατριχίλα στη χορογραφία αφιερωμένη στην μνήμη του Δ. Μητροπάνου. Ξεσήκωσε την εξέδρα ο Μ. Κονταρός. Η νύχτα μέρα την ώρα της απονομής! Δείτε αναλυτικά τι έγινε.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να διοργανώσουν μια γιορτή που θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό φίλο της ομάδας. Οι θύρες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» άνοιξαν στις 16:30 για να υποδεχθούν τους πρώτους φίλους που είχαν κλείσει θέση στη φιέστα. Η ΠΑΕ φρόντισε να προμηθεύσει κάθε έναν από αυτούς με σημαίες του συλλόγου, που βρίσκονται δίπλα από κάθε κάθισμα.

Το πρόγραμμα της φιέστα ξεκίνησε με τον αγώνα παλαιμάχων. Παλιοί άσοι της ομάδας χωρίστηκαν σε λευκούς και κόκκινους και έβαλαν τα δυνατά τους για να πείσουν ότι περνάει ακόμη η μπογιά τους. Οι λευκοί επικράτησαν με τον Γκόγκιτς (2) και τον Τσιαντάκη να βρίσκουν δίχτυα. Ο Γιαννακόπουλος, επίσης σκόρερ δύο τερμάτων, δεν έφτανε για τους κόκκινους.

Στο χορτάρι δεν πάτησε μόνο το χθες, αλλά και το αύριο του Ολυμπιακού. Λιλιπούτειοι άσοι πήραν μέρος και αυτοί σε αγώνες απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή. Πιθανώς κάποιοι από αυτούς να έχουν την ευκαιρία στο μέλλον να ξαναζήσουν ανάλογες στιγμές με την μεγάλη ομάδα…

Στην συνέχεια είχε έρθει η ώρα για το μεγάλο φιλικό. Καλύτερος καλεσμένος από τον Ερυθρό Αστέρα δεν θα μπορούσε να βρεθεί για την περίσταση. Τα… αδέρφια από τη Σερβία αποδέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την πρόσκληση. Στο αγωνιστικό κομμάτι, πάντως, κανείς δεν έμοιαζε έτοιμος να συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας -έστω αν επρόκειτο για φιλικό. Ντιόγκο, Ιμπαγάσα από τη μία και Οζέγκοβιτς από την άλλη, διαμόρφωσαν το τελικό 2-1. Με τη λήξη όλοι έγιναν ένα κουβάρι στο κέντρο, δεχόμενοι το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που ήταν ο MVP της σημερινής βραδιάς. Με παλμό και συνθήματα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και μετά το τέλος του.

Ενδιάμεσα ένα κομμάτι τη ζωντανής ιστορίας του Ολυμπιακού, βραβεύτηκε για την προσφορά του στον σύλλογο. Ο Κριστιάν Καρεμπέ παρέλαβε τιμητική πλακέτα και άκουσε την εξέδρα να του φωνάζει ρυθμικά «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Καρεμπέ, Καρεμπέ». Παρομοίως και ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ μέσω του Βαλβέρδε.

Η βραδιά είχε μόλις αρχίσει. Στη μνήμη του Δ. Μητροπάνου, που πριν λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή, στήθηκε μια χορογραφία που «υποχρέωσε» τους πάντες να σηκωθούν όρθιοι και να τραγουδήσουν στη μνήμη του την αγαπημένη του ρόζα. Κανείς δεν κάθισε στο κάθισμά του. Τη σκυτάλη πήρε ο Μανώλης Κονταρός. Με το «αρχίζω και τρελαίνομαι» ειδικά διαμορφωμένο για τη φιέστα του Ολυμπιακού, ξεσήκωσε τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να αποχαιρετήσει τον Βαλβέρδε και φυσικά να κάνει μια ειδική αναφορά στον Β. Μαρινάκη, που του στάθηκε σαν αδερφός στην περιπέτεια που είχε με την υγεία του.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η κούπα του πρωταθλητή στο κέντρο του γηπέδου, γύρω της οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και το Κύπελλο σηκώθηκε ψηλά στον ουρανό! Ατελείωτα πυροτεχνήματα έκανα τη νύχτα μέρα, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν τον γύρο του θριάμβου κλείνοντας ιδανικά μια υπέροχη σεζόν.

Πηγή: sday.gr