Παράλυτη γυναίκα τερμάτισε έπειτα από 16 ημέρες στο μαραθώνιο του Λονδίνου. Για πέντε χρόνια η Κλερ Λόμας δεν μπορούσε να περπατήσει. Δεν ένιωθε καν τα πόδια της. Η ίδια γυναίκα, την Τρίτη ολοκλήρωνε τον μαραθώνιο του Λονδίνου, 16 ημέρες έπειτα από την εκκίνηση.

Το μυστικό της; Ενα «βιονικό κοστούμι» και η… βιονική θέλησή της να πετύχει αυτό που θέλει. Η Λόμας ήταν επαγγελματίας ιππέας έως το 2007, όταν έπειτα από ατύχημα παρέλυσε από το στήθος και κάτω. Πέρασε τον περισσότερο καιρό καθηλωμένη, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε που άρχισε να στέκεται και πάλι στα πόδια της χάρη σε ένα «βιονικό κοστούμι» αξίας 75.000 δολαρίων.

Φορώντας αυτό και στηριζόμενη σε δύο μπαστούνια, η Λόμας κατάφερε να ξαναπερπατήσει. Δεν ήταν εύκολο. Στην αρχή μπορούσε να κάνει μόνο 30 βήματα την ημέρα. Δεν δίστασε όμως να βάλει ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό της. Χιλιάδες βήματα. Οσα θα χρειαζόταν για να ολοκληρώσει τον μαραθώνιο του Λονδίνου.

«Είναι μία στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Δεν περίμενα τέτοια υποστήριξη», είπε αντικρίζοντας τους εκατοντάδες που την περίμεναν στον τερματισμό την Τρίτη. Χάρη στους υποστηρικτές της, συγκέντρωσε 100.000 δολάρια που θα δοθούν σε έρευνα για περιπτώσεις σαν τη δική της.

Για να ολοκληρώσει την απόσταση του μαραθωνίου, κάλυπτε κάθε ημέρα ένα μίλι. Το βράδυ κοιμόταν σε ξενοδοχείο και το πρωί ένα αυτοκίνητο τη μετέφερε ακριβώς στο σημείο που είχε μείνει την προηγούμενη.

«Πριν από το ατύχημα έθετα πολλές προκλήσεις. Είμαι τέτοιος άνθρωπος. Μία τέτοια ατυχία δεν αλλάζει το ποιος είσαι», εξήγησε η Λόμας το λόγο που την έκανε να βγει στους δρόμους του Λονδίνου.

Πηγή : sday.gr