Σε κορυφαίο πρωταγωνιστή των ραγδαίων εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό αναδεικνύεται το διαδίκτυο…

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν αρκετά διαφορετικό, αν δεν υπήρχε το Internet. Βέβαια, με υποθέσεις, μπορείς να βγάλεις όποιο συμπέρασμα θέλεις ή σου αρέσει, αλλά επί του συγκεκριμένου δε νομίζουμε ότι χωρά πολύ αμφισβήτηση.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος) στα εκδοτικά μαγαζιά, αλλά και στους εκπροσώπους δημοσιογράφους, είναι δεδομένη, οπότε το διαδίκτυο βρήκε, θα λέγαμε, την πόρτα ανοιχτή και προβάλλει πλέον ως το σημαντικότερο ίσως μέσο αναφοράς.

Στα μεγάλα του πλεονεκτήματα είναι η ποικιλία ενημέρωσης, η ευκολία αναζήτησης, αλλά και η ύπαρξη ντοκουμέντων σε βάθος χρόνου, που δύσκολα μπορούν να υπάρξουν σε άλλα μέσα. Από το Internet πληροφορηθήκαμε πρώτα για τις αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ, στο facebook και στο YouTube αναρτήθηκαν βίντεο που δεν έδειξε κανένα άλλο μέσο, το Twitter διάλεξαν εκπρόσωποι κομμάτων για τα πρώτα σχόλια…

Από την άλλη, η πληθώρα των πληροφοριών που υπάρχει σ’ αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση, οπότε απαιτείται το ανάλογο φιλτράρισμα, όπως το εννοεί ο καθένας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιλά για το διαδίκτυο ως εκ των πρωταγωνιστών στα πολιτικά δρώμενα και αυτό δεν αλλάζει…

Πηγή: neo2.gr