Η Σοφία Υφαντίδου κατάφερε μέσα σε δύο ημέρες να… ξεμπερδέψει με τις βασικές υποχρεώσεις της. Και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Η αθλήτρια του Φίλιππου Βέροιας συγκέντρωσε 6.109 βαθμούς στο έπταθλο στον αγώνα του Ντεσενζάνο της Ιταλίας, βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της και έγινε η τέταρτη καλύτερη αθλήτρια για φέτος στον κόσμο.

«Αυτή τη φορά αγωνίστηκα για μένα και όχι για τα νούμερα. Βασικός μου στόχος ήταν να κοιτάω το κάθε αγώνισμα ξεχωριστά και όχι το σύνολο. Δεν είχα άγχος, το ξεπέρασα και όλα αυτά έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας ήμουν πίσω από το ρεκόρ μου περίπου 30 βαθμούς, όταν πια ολοκληρώθηκε το μήκος ήξερα πως θα βγει μια καλή επίδοση. Μετά τον ακοντισμό όλα είχαν διαμορφωθεί, καθώς πέρασα μπροστά στην βαθμολογία, είχα σιγουρέψει το όριο και πλέον σκεφτόμουν να κρατήσω τη νίκη στη διοργάνωση» είπε η Υφαντίδου, η οποία θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνθέτων στη Θεσσαλονίκη (26/5), αλλά και στο μίτινγκ συνθέτων στο Κλάντνο της Τσεχίας στις 1-10/6.

«Στο πρωτάθλημα θα κάνω έναν χαλαρό αγώνα. Θα μπω για να βοηθήσω το σύλλογο μου. Στην Τσεχία, όμως, θα κυνηγήσω μια καλή επίδοση, γιατί όχι και το πανελλήνιο ρεκόρ (6.235 β.). Με αυτά που είδα στον αγώνα της Ιταλίας, αλλά και με όσα βλέπω στην προπόνηση, εκτιμώ πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλα τα αγωνίσματα. Αν στο Ελσίνκι ή στο Λονδίνο καταφέρω να κάνω μια επίδοση πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ, τότε θα μπορέσω να διεκδικήσω ένα καλό πλασάρισμα» συμπλήρωσε η Υφαντίδου, η οποία στο Ντεσενζάνο σημείωσε τις εξής επιδόσεις: 100 μ. εμπ. (-0,1 μ./δ.) 13.76, ύψος: 1,72 μ. – σφαιροβολία: 12,49 μ., 200 μ.(0,8 μ./δ.): 25.75, μήκος: 6.05 (0,3 μ./δ.), ακοντισμός: 55,72 μ., 800 μ.: 2.16.75.

Πηγή : novasports.gr