Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, συνιστά την παραμονή στην ευρωζώνη, ωστόσο θεωρεί αναγκαίο τον απεγκλωβισμό από το Μνημόνιο ΙΙ.

«Η δανειακή σύμβαση διαμορφώνει μεν ένα δεσμευτικό πλαίσιο αλλά δε μας στερεί τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την απαγκίστρωση και απεγκλωβισμό από βασικές ρυθμίσεις και διατάξεις. Το πρώτο που πρέπει να γίνει για παράδειγμα είναι η άρση της νομοθεσίας που αφορά στο γκρέμισμα των κατώτατων μισθών και των συντάξεων», τόνισε πρόσφατα ο Φώτης Κουβέλης.

Τονίζοντας ότι η εξέλιξη της ΕΕ «δοκιμάζεται και είναι αβέβαιη η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή», ο Κουβέλης υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα «δεν πρέπει να ενταχθεί σε δεύτερη ταχύτητα στην ευρωζώνη, ούτε να αποχωρήσει από την ΕΕ , γιατί τότε η καταστροφή θα είναι ακόμα πιο μεγάλη».

«Σε λίγο η Ευρώπη κάτω από την έλλειψη συγκεκριμένης αναπτυξιακής πολιτικής με δεδομένη την ύφεση που είναι για ολόκληρη την Ευρώπη θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε άλλους δρόμους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές πολιτικών ηγετών της Ευρώπης που δείχνουν άλλους δρόμους για την αντιμετώπιση της γενικευμένης πια κρίσης χρέους σε όλη την ευρωπαϊκή κλίμακα», επισημαίνει.

«Είναι πλέον φανερό σε όλη την ΕΕ ότι η εμμονή στην παρατεταμένη λιτότητα οδηγεί σε ασφυξία τις οικονομίες και σε απελπισία του λαούς της», τονίζει, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του «μονόδρομου» που έχουν επιβάλλει το ζευγάρι Merkozy, εξαπολύοντας παράλληλα και επίθεση κατά της Κομισιόν:

«Η Επιτροπή αντί να εξαντλείται σε επικοινωνιακή διαχείριση της ανάγκης για στροφή στην ανάπτυξη, οφείλει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, με χρηματοδοτικά μέσα και χρονοδιάγραμμα ενίσχυσής της στη χώρα μας».

Πηγή: euractiv.gr