Έχετε όλοι δει αυτόματους πωλητές αναψυκτικών, γλυκών, τσιπς ακόμα και ηλεκτρονικές συσκευές. Στην Κίνα πειραματίζονται με ένα νέο είδος ιδιαίτερα εκλεκτό στην τοπική αγορά της Nanjing και αυτό δεν είναι άλλο από … ζωντανά καβούρια!

Μία εταιρεία εγκατέστησε αυτόματους πωλητές από τους οποίους μπορεί να προμηθευτεί κανείς ζωντανά καβούρια σε τιμή χαμηλότερη από αυτή της αγοράς. Πρόκειται όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής για ένα νόστιμο και ιδιαίτερο έδεσμα. Κάθε μηχάνημα παρέχει καθημερινά σχεδόν 200 καβούρια ενώ η τιμή τους κυμαίνεται από 2-7$. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε αρσενικά ή θηλυκά καβούρια ανάλογα με τις ορέξεις τους.

Όπως λένε οι κάτοικοι, είναι κάτι που τους βοηθάει καθώς τους γλυτώνει χρόνο και χρήμα γιατί εργάζονται πολλές ώρες και δεν προλαβαίνουν να αγοράζουν από τις τοπικές αγορές.

Η θερμοκρασία του πωλητή είναι χαμηλή (5-10 C)και έτσι τα καβούρια βρίσκονται σε κατάσταση μόνιμης νάρκης αλλά δεν ψοφάνε. είναι συσκευασμένα σε ειδικές πλαστικές συσκευασίες.

Μάλιστα η εταιρεία προσφέρει 3 δωρεάν καβούρια σε περίπτωση που κάποιος αγοράσει ένα νεκρό καβούρι.