Η εταιρία που είναι γνωστή για τα γυαλιά της ‘ετοιμάζει‘ ένα σχέδιο γυαλιών ‘επαυξημένης πραγματικότητας’ Η Oakley Inc. αναπτύσσει μια τεχνολογία με προβολή απευθείας στα γυαλιά, και, όπως φαίνεται, παρόμοια ιδέα μα της Google.

Η τεχνολογία θα φέρει την Oakley που είναι τμήμα της Luxottica Group SpA να ετοιμάζει hardware που μοιάζει με αυτό του Google Project Glass, μια πειραματική ιδέα που συνδέει τα smartphone με τα γυαλιά της όπως λέει ο κος Oakley Chief Executive Officer Colin Baden σε συνέντευξη.

Μια τεράστια αγορά αυτή των ‘συνδεδεμένων συσκευών’, μια αγορά που περιλαμβάνει τεράστια γκαμά των ‘connected devices’ – smartphones, tablet και PCs, αγορά που μπορεί να φτάσει τα 1.84 δις, σε μονάδες μέχρι του 2016. Η Oakley μπορεί να ετοιμάσει μια παραλαγγή του συστήματος που ετοιμάζει με τον Eye Safety Systems, θυγατρική της συστήματα ασφαλείας και άμυνας, για τον Αμερικανικό Στρατό.

Η εταιρία είχε βγάλει το 2004 μοντέλο με MP3, η τελευταία έκδοση της οποίας, η Thump Pro, κοστίζει $129 δολάρια για μισό γίγα. Η εταιρία ειδικεύεται δε και στα heads-up display για 15 χρόνια με 600 πατέντες στην κατοχή της.

Πηγή: gadgetfreak.gr