«Χρυσός» ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο στο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στο Όσιγεκ της Κροατίας.Το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε ο Έλληνας πρωταθλητής, ήρθε να πιστοποιήσει ότι παραμένει ο κορυφαίος του αγωνίσματος. Ασημένιο η Μιλλούση στο δοκό ισορροπίας.

Ο Μάρας βγήκε πρώτος, με βαθμολογία 15,600 και μάλιστα σε πρόγραμμα με υψηλό συντελεστή δυσκολίας (7,0), το οποίο εκτέλεσε εξαιρετικά, με μοναδικό του ατόπημα, ένα μικρό βήμα στο τέλος, κατά την έξοδό του. Τον 29χρονο πρωταθλητή ακολούθησαν οι Γιαν Κουσερά (15,575 β.) και Αντρέας Μπρετσνάιντερ (15,450 β.).

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Βλάση Μάρα συνεχίζονται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ στις 23-27 Μαΐου και αν καταφέρει να πάρει το χρυσό, θα γίνει ο πολυνίκης του θεσμού στο μονόζυγο, με έξι κατακτήσεις!

Οι ελληνικές επιτυχίες συνεχίστηκαν με την Βάσω Μιλλούση, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό του δοκού ισορροπίας με 13,900 βαθμούς. Η πρωταθλήτριά μας θα μπορούσε να ήταν πρώτη αν δεν χρεωνόταν με πτώση στην έξοδο της, καθώς ακούμπησε με την παλάμη στο έδαφος. Το χρυσό πήρε η Τζούλια Σταϊνγκρούμπερ (14,075 β.), ενώ την τριάδα έκλεισε η Τζέσικα Ντιάτσι (13,825 β.).

Πηγή : sday.gr