Την εισαγωγή δύο νέων αγωνισμάτων στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κολύμβησης αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της LEN, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής επιτροπής.

Έτσι, στο πρόγραμμα των διοργανώσεων σε 50άρα πισίνα θα προστεθούν μικτές «σκυταλοδρομίες» 4Χ100μ. ελεύθερο και μικτή ομαδική, όπου κάθε ομάδα θα αποτελείται από δύο άνδρες και δύο γυναίκες. Αντίστοιχα, στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας θα διεξάγονται μικτές «σκυταλοδρομίες» 4Χ50μ. ελεύθερο και μικτή ομαδική. Τα αγωνίσματα (που αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναγνωρίζονται από τη FINA) θα εισαχθούν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του φετινού Ευρωπαϊκού σε μικρή πισίνα, που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στο Σαρτρ της Γαλλίας, ενώ σε 50άρα πισίνα η πρεμιέρα θα γίνει το 2014 στο Βερολίνο.

Επίσης, η LEN αποφάσισε να διεξάγει από το 2013 κι έπειτα τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μικρής πισίνας κάθε δύο χρόνια, και όχι ετησίως όπως συμβαίνει ως τώρα. Η απόφαση αυτή ελήφθη ώστε να μην συμπίπτουν την ίδια χρονιά το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας.

Τέλος, η τεχνική επιτροπή υδατοσφαίρισης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας πρότεινε την καθιέρωση διεξαγωγής της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ σε μορφή ομίλων (δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων). Η φόρμουλα αυτή υιοθετήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, όμως φέτος εγκαταλείφθηκε εξαιτίας του πιεσμένου προγράμματος (η σεζόν διεκόπη δύο φορές, την πρώτη για το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και τη δεύτερη για το προολυμπιακό του Εντμοντον). Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση της LEN, που θα διεξαχθεί στις 26/5, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης του Ντέμπρετσεν.

Πηγή : womensports.gr