Κοτοσαλάτα από την Δέσποινα Παρασύρη για το Κάθε Μέρα
Η συνταγή της ημέρας: Κοτοσαλάτα
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Συνοδευτικό
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 3 Τεμάχιο %ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf, φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 4 Κλωνάρια %cf%83%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%bf, ψιλοκομμένο
- 1 Ματσάκι %ce%bc%ce%b1%cf%8a%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%8c, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
- 2 Τεμ. %ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1, τριμμένα στο ψιλό
- 1 Κονσέρβα %ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%ba%ce%b9
- 2 Τεμ. %ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b9%ce%b1, κομμένα στην μέση για το στόλισμα
- 1 Τεμ. %ce%ba%cf%8c%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ac, σε κύβους
- 0 , Σάλτσα
- 3 κ.σ. %ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bf%cf%8d%cf%81%cf%84%ce%b9-2, Στραγγιστό
- 1 κ.σ. %ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%ad%ce%b6%ce%b1, καλής ποιότητας
- 0 %ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b9-2
- 0 %cf%80%ce%b9%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%b9, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Αν χρησιμοποιήσετε φιλέτο κοτόπουλο ωμό, ψήστε το με λίγο λάδι και αλάτι σε ένα τηγανάκι. Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε μικρά κομμάτια
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Προσθέστε τα υλικά της σάλτσας και αλατοπιπερώστε. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση.
- Μεταφέρετε τη σαλάτα στο μπολ στο οποίο πρόκειται να τη σερβίρετε, στολίστε με τα ντοματίνια και καλύψτε τη καλά με μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά και σερβίρετέ τη δροσερή.