Οι Έλληνες αθλητές της ενόργανης γυμναστικής αναχωρούν την Πέμπτη (26/04) για Κροατία, όπου θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τις 27-29/04. Η ελληνική αποστολή θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο Όσιγεκ της Κροατίας, καθώς το Παγκόσμιο αποτελεί το τελευταίο τεστ ετοιμότητας ενόψει των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που ακολουθούν τον Μάιο.

Η αποστολή των αντρών απαρτίζεται από τους Βλάση Μάρα (που θα αγωνιστεί στο μονόζυγο), Βασίλη Τσολακίδη (στο δίζυγο), Λευτέρη Κοσμίδη (στις ασκήσεις εδάφους), Λευτέρης Πετρούνιας (στους κρίκους). Στις γυναίκες μας εκπροσωπούν η Βάσω Μιλλούση στην δοκό ισορροπίας και στους ασύμμετρους ζυγούς, αλλά και η Λίνα Μητράκου στη δοκό και στις ασκήσεις εδάφους.

Τους Έλληνες αθλητές θα συνοδέψουν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, Δημήτρης Ράφτης, Αλέκος Ιωακειμίδης, Κώστας Χατζηζήσης και Κώστας Σιούτης, αλλά και οι διεθνείς κριτές, Κώστας Βελετζέκης και Μαρία Σολομωνίδου. Το σύνολο των αθλητών που θα λάβει μέρος σ’ αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κροατία, φτάνει τους 111 για τους άντρες και 44 στις γυναίκες, από 37 διαφορετικές χώρες. Ο αριθμός αυτός συμμετοχής είναι ο μεγαλύτερος για φέτος σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων (ώρες Ελλάδας):

Παρασκευή 27 Απριλίου

15:00 – 20:00: Προκριματικοί οργάνων

Σάββατο 28 Απριλίου

16:30 – 19:00: Τελικοί οργάνων

1ο σκέλος (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι.

Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)

Κυριακή 29 Απριλίου

16:30 – 19:00: Τελικοί οργάνων

2ο σκέλος (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο.

Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος)

Πηγή : sday.gr