Κανελόνια με Μπέικον & Παρμεζάνα από την Δέσποινα Παρασύρη για το Κάθε Μέρα

Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με Μπέικον & Παρμεζάνα
Cuisine: Ιταλική
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 20 Τεμάχιο Κανελόνια, βρασμένα
  • 2 κ.σ. Μαγιονέζα
  • 160 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
  • 100 γρ. Μπέικον
  • 120 γρ. Παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. Μανιτάρια
  • 150 γρ. Καρύδόψιχα
  • ½ Ματσάκι Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα κανελόνια, μέχρι να γίνουν al dente, γιατί θα ψηθούν επιπλέον και στον φούρνο.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μπέικον. Όταν ροδοκοκκινήσει προσθέτουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φετούλες. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, γιατί το μπέικον είναι αλμυρό. Τα σοτάρουμε έως ότου μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τριμμένη καρυδόψιχα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στη συνέχεια ρίχνουμε φρυγανιά και τριμμένη παρμεζάνα, για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  4. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 4 κ.σ. μαγιονέζα. Αναμιγνύουμε τα υλικά και γεμίζουμε με απαλές κινήσεις τα κανελόνια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 10-12΄.
  6. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξουμε διπλή ποσότητα κανελόνια και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη. Τα βγάζουμε από την κατάψυξη όταν έχουμε όρεξη για κανελόνια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.