Κρεμμυδοκεφτέδες με φρέσκα κρεμμυδάκια και τυρί φέτα. Από της συνταγές της παρέας

Απλή συνταγή ιδανική για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις πασχαλινές γιορτές.
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Ορεκτικό
Serves: 1 Τηγάνι
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 1 Ματσάκι Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Αλεύρι, όσο πάρει
  • 300 γρ. Τυρί, Φέτα
  • 4 Κλωνάρακια Δυόσμο
  • 4 κ.σ. Άνιθο
  • 330 ml Σόδα, κουτάκι αναψυκτικού
  • ½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 Τεμάχιο Αυγό
  • ⅕ Κούπα Γάλα, Φρέσκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο, ή αραβοσιτέλαιο
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια (εγώ χρησιμοποιώ μόνο τα πράσινα φύλλα του κρεμμυδιού) και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα μπολ εν τω μεταξύ έχουμε ανακατέψει το γάλα, το αυγό, το μπεικιν, την σόδα, τον ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και τον άνηθο.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, (το τυρί που έχουμε τρίψει πιο πριν), προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός (να στέκεται).
  5. Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν τους κεφτέδες) και μ’ ένα κουτάλι βάζουμε τον χυλό στο τηγάνι.
  6. Τα τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να χρυσαφίσουν!
  7. www.sintagespareas.gr