Ο πετρελαϊκός κολοσσός ΒΡ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια διακανονισμού πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους αλιείς και άλλους ενάγοντες στην υπόθεση της μεγάλης οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού το 2010.

Η BP εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη που αναφέρει ότι ο διακανονισμός ανέρχεται γύρω στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Επισημαίνει επίσης ότι το ποσό αυτό θα προέλθει από το ταμείο αποζημίωσης 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο είχε προηγουμένως ιδρύσει η εταιρεία.

Η BP αναφέρει ότι με την συμφωνία αυτή αποζημιώνεται «το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών απωλειών και των διεκδικήσεων ιατρικής περίθαλψης που προήρθαν από το ατύχημα της Deepwater Horizon και της πετρελαιοκηλίδας».

Η BP καταλήγει ότι και οι δύο πλευρές πιστεύουν πως ο διακανονισμός αποτελεί μία «δίκαιη, λογική και επαρκή επίλυση των διεκδικήσεων». Τώρα ο διακανονισμός πρέπει να εγκριθεί από δικαστή.Την Παρασκευή κλείνουν 2 χρόνια από την έκρηξη που σημειώθηκε σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου της Deepwater Horizon κοντά στις ακτές της Λουιζιάνα.

Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα και εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου διέρρευσαν στον Κόλπο του Μεξικού προκαλώντας μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές και οικονομικές απώλειες.

Πηγή: skai.gr