Μία απλή και αφράτη ομελέτα για σήμερα made in France.

Απλή και αφράτη ομελέτα! Αυτή είναι η βασική συνταγή, εάν θέλετε προσθέτετε και άλλα υλικά μέσα όπως και μπαχαρικά ανάλογα με το τι σας αρέσει!! Και έτσι απλή βέβαια είναι πολύ νόστιμη! Καλή Όρεξη!
Cuisine: Γαλλική
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Serves: 1 Τηγάνι
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 3 Τεμάχιο Αυγά, Χωρίστε κρόκους και ασπράδια
  • Γάλα, λίγο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, Φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. Βούτυρο, Γεμάτη κουταλιά
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε τους κρόκους. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με την αρεσκεία μας.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και αναμειγνύουμε με τους κρόκους απαλά να μην ξεφουσκώσει το ασπράδι.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι και ζεστό μάτι βάζουμε το βούτυρο και αφού λιώσει ρίχνουμε το μείγμα. Το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά και αφού ψηθεί το γυρίζουμε προσεκτικά να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  4. Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανο.
  5. www.sintagespareas.gr