Ένα Διαφορετικό Αρνάκι  από την Δέσποινα Παρασύρη για το Κάθε Μέρα

Η συνταγή της ημέρας: Ένα διαφορετικό αρνάκι
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 2,5 Κιλά Αρνάκι, μπούτι και νεφραμιά
  • 2 Σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ Ρίγανη, ξερή
  • 2 κ.σ Μέλι, θυμαρίσιο
  • 1 Ποτήρι Κρασί, λευκό ξηρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 oC
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα αφήστε 3-4 κ.σ ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίστε τα κομμάτια του αρνιού υπομονετικός μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 20-30 λεπτά
  3. Τοποθετήστε τις μερίδες σε ένα βαθύ ταψί και αλείψτε τις καλά με το σκόρδο και τη φρέσκια ρίγανη. Αν θέλετε βάλτε και λίγο ελαιόλαδο. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο καλά ώστε να μην υπάρχουν κενά και βάλτε το στο φούρνο. Αν έχετε γάστρα χρησιμοποιήστε τη.
  4. Ψήστε για μία ώρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 150 oC και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα. Ελέγξτε αν το κρέας είναι μαλακό και σχεδόν αποχωρίζεται από το κόκκαλο, αν όχι συνεχίστε το ψήσιμο. Το κάθε κρέας ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια και πόσο σκληρό είναι από τη φύση του θέλει και άλλη ώρα ψήσιμο. Εμένα μου πήρε 3 ώρες, το δικό σας μπορεί να θέλει 2.5, οπότε χρειάζεται λίγο παρακολούθηση.
  5. Μόλις μαλακώσει το κρέας αλείψτε το με το μέλι και βάλτε το πάλι στο φούρνο μέχρι να μελώσει, περίπου 10 λεπτά. θέλει λίγο προσοχή σε αυτό το βήμα να μην στεγνώσετε το κρέας. .
  6. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε το μαζί με το κρασί σας