Μαθητής της έβδομης τάξης (δημοτικό) σταματά το σχολικό όχημα αφού ο οδηγός του έπαθε καρδιακό επεισόδιο, δήλωσε η αστυνομία. Ο νεαρός έκανε σπουδαία δουλειά και επέδειξε ψυχραιμία και ηρωισμό.

Το λεωφορείο ήταν εν κινήση προς το σχολείο όταν ο  οδηγός του όπως βλέπετε και στο video που ακολουθεί ένιωσε αδιαθεσία. Ο νεαρός Jeremy Wuitschick παρατήρησε ότι ο οδηγός άφησε το χέρια του από το τιμόνι και άρχισε να πέφτει από την θέση του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος:

“Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά”. Αμέσως σηκώθηκε από την θέση του και άρπαξε το τιμόνι, οδήγησε το όχημα στην άκρη του δρόμο και έσβησε τον κινητήρα.

“Ήταν πολύ τρομακτικό!” είπε ο Wuitschick “Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα.”

Το λεωφορείο σταμάτησε έξω από ένα διπλανό σχολείο.

Ο διευθυντής John McCrossin, των προγραμμάτων μαθητών του σχολείου Fife School District, οδηγούσε πίσω από το λεοφωρείο όταν πρόσεξε ότι το όχημα παρέκλινε της πορείας του.

Έτρεξε πίσω από το όχημα μόλις αυτό ακινητοποιήθηκε και βρήκε τον οδηγό αναίσθητο και χωρίς να αναπνέει. Τα παιδιά είπαν στον διευθυντή ότι ήδη είχαν ειδοποιήσει το 911 ( άμεση δράση ). Ο διευθυντής έκανε μαλάξεις στον οδηγό έως ότου να έρθει το ασθενοφόρο και η αστυνομία.

Ο οδηγός οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου η κατάσταση του παραμένει άγνωστη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κανείς από τους μαθητές δεν τραυματίστηκε χάρη στην έγκαιρή και σωστή επέμβαση του μαθητή που σταμάτησε το λεωφορείο με ασφάλεια.

http://www.youtube.com/watch?v=CGir60wKNJM