Επιδοτήσεις και σε μικρές επιχειρήσεις, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, καταργείται το ελάχιστο όριο επένδυσης των 100.000 ευρώ που είχε ως συνέπεια να απορριφθούν εκατοντάδες μικρά επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων δυναμικότητας 20 Κιλοβάτ (KW).

Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων το οποίο έχει προϋπολογιστεί για το 2012 ανέρχεται σε 3,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,7 δισ. ευρώ θα διατεθούν υπό τη μορφή φορο-απαλλαγών και το 1 δισ. ευρώ υπό την μορφή επιχορήγησης ή επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι από την 1η Απριλίου άρχισε η δυνατότητα υποβολής επενδυτικών σχεδίων στα γενικά καθεστώτα του νέου επενδυτικού νόμου. Η προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, ανέφερε πως στόχος του υπουργείου είναι με την ψήφιση του νομοσχεδίου, όταν λυθεί το ζήτημα της ρευστότητας, η χώρα να μην χάσει άλλο χρόνο, αλλά ο ιδιωτικός τομέας να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με το θεσμικό αυτό πλαίσιο και τα απαραίτητα εργαλεία, όχι ως κρατικοδίαιτος όπως στο παρελθόν, αλλά δίνοντας και στον δημόσιο τομέα την δυνατότητα να υπερασπιστεί την πορεία του».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος υπερψηφίστηκε την Τετάρτη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επί της αρχής. Καταψήφισαν τα κόμματα της Αριστεράς, ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Η συζήτηση επί των 328 άρθρων συνεχίζεται την Πέμπτη στην Βουλή.

Πηγή: skai.gr