Ήρθε η ώρα για τα ‘πατήσει’ στα νερά των crossover ένας κατασκευαστής supercar και πολυτελών οχημάτων. Η Lamborghini που, ως γνωστόν ανήκει στην VW έχει όλα τα τεχνικά ‘υλικά’ για να κάνει το βήμα και μετά την Maserati που ετοιμάζεται και άλλα εταιρίες σπορ οχημάτων, ρίχνει τη ‘ βολή’ της. Η εταιρία παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Κίνας ένα νέο concept car, το όχημα που είδαμε σε διαρροές ήδη με την ονομασία Urus.

Η ονομασία Urus προέρχεται από ένα… βοοειδές, έχει σχέση με τους ταύρους και μιλάμε για ένα όχημα στα 4,99 μέτρα και με 1,99 μέτρα πλάτος και ύψος 1.66 μ. Πιο χαμηλό από την BMW X6 και πιο μακρύ ενώ η Lamborghini δίνει περίπου 600 ίππους σε ιπποδύναμη.

Κάτω από το καπό ένα V10 ή V8 turbo της Audi, διπλός συμπλέκτης και μόνιμης τετρακίνηση με το traction control – φυσικά μιλάμε για μια ‘αδερφή’ κατασκευή των VW Touareg, Porsche Cayenne και Audi Q7.

Κατασκευή με υλικά όπως ανθρακονήματα και άλλα, φυσικά στόχος για την ώρα σεμνός: ετήσιες πωλήσεις της στις 3000 μονάδες με τους σεΐχηδες και ρώσους εφοπλιστές ήδη να κάνεις, είμαστε σίγουροι, τις προ-παραγγελίες τους.

Πηγή: gadgetfreak.gr